måndag 28 juni 2010

Bella gillar - hudvård... Yves Rocher Plaisirs Nature Noix de Coco Body Lotion


Yves Rocher Plaisirs Nature Noix de Coco Body Lotion
Jag tycker om att ha med mig en liten flaska body lotion eller handkräm i väskan och var och nosade på Yves Rocher eftersom de har en massa olika dofter i småflaskor, 50 ml för 19:-, riktigt prisvärda! Då jag gillar kokosparfymen tyckte jag att kokoskrämen luktade godast och precis likadant! Den är helt underbar på huden också, och doften sitter i länge! Dessutom innehåller den ingen mineralolja. Finns i 3 olika storlekar.

Bella gillar - hårvård... L'Anza Hair Repair & Healing Strength


L'Anza Hair Repair & Healing Strength
provade mammas shampoo & balsam när jag var hemma och var trött på mina egna :) och håret blev så underbart mjukt och trasselfritt att jag blev helt förälskad!

Shampoot är Hair Repair Protein Plus Shampoo som luktar underbart av kokos! Om shampoot står det så här på L'Anzas hemsida:

"Designed for chemically treated or environmentally stressed hair because of it's ability to restore pliability, strength and shine."

Sedan använde jag inget balsam då jag tänkte använda leave-in-balsam som blir mest effektivt utan vanligt balsam innan. Istället när jag handdukstorkat håret något använde jag en blandning av L'Anza Healing Strength Neem Plant Silk Serum och Hair Repair Leave-in Protector och kramade i håret, främst i topparna.

Healing Strength Neem Plant Silk Serum:
  • Builds strength: Boosts elasticity and reduces hair breakage.
  • Shine & softness: Neem plant provides non-greasy thermal protection.
  • Triple UV color protectors: UVA/UVB color guards to prevent damage and fading.
  • Restored fiber integrity: Results in stronger, shinier, healthier hair.
  • pH 5.5

Hair Repair Leave-in Protector:

  • Shields hair from heat styling and environmental damage. Eliminates static electricity and frizz.

Även serumet luktar mumsigt kokos! :)

Finns just nu hos lyko.se till rabatterat pris, Hair Repair Protein Plus Shampoo 300 ml + Leave-in Protector 125 ml för 99:- och Healing Strength Neem Plant Silk Serum 100 ml för 199:- + frakt 29:-.

måndag 21 juni 2010

Bella gillar - hårvård... Kevin.Murphy Hair.Resort


Kevin.Murphy Hair.Resort
är en beach texturiser vilket innebär att den ger lite strävhet och matthet åt håret, samma känsla man får om man är på stranden och får saltvatten i håret. Detta gör att hårstråna sväller vilket i sin tur gör att man får mer textur i håret, och kan krama till det för att förstärka naturligt fall.
Hair.Resort är en kräm istället för en spray som många beach-look-produkter är. Jag tycker den känns som att den vårdar håret mer än en produkt som innehåller salt, och är lätt att använda.

Jag älskar doften på denna! Mycket len kokos blandat med lite ananas eller annan fräsch fruktig doft, vilket för mig är den optimala sommardoften :)

Jag brukar krama i en klick, stor som en ärta, i fuktigt hår och sedan scrunchar jag till det under tiden det självtorkar eller så snurrar jag ihop håret i en knut högt upp på huvudet. Brukar tvätta håret på kvällen, och på morgonen så vaknar man med vågigt/lockigt hår. Funkar även bra på att göra så att lockar håller längre om man använder locktång.

Säljs på bland annat NK för 245:-, jag köpte min på feelunique.com för £12.30 inklusive frakt (ca 140:-).

Ingredienser: Laminaria Digitata Extract, VP/VA Copolymer, Polysorbate 20, Honey Extract (or) Mel, Carbomer, Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Extract, Triethanolamine, Mica (and) Titanium Dioxide (and) Iron Oxides, Fragrance, Citrus Tangerina (Tangerine) Peel Oil, Limonene, Coumarin.

Bella tipsar om... Sephora Fragrance Finder


Sephora Fragrance Finder
är ett finfint verktyg att använda sig av om man gillar en parfym och vill ha tips på andra parfymer som liknar. Man väljer antingen en tillverkare eller begynnelsebokstav på parfymen eller vilken doftfamilj parfymen tillhör. Därefter får man välja ut den parfym man vill hitta liknande dofter till.

Jag gillar Acqua di Parma Blu Mediterraneo Mandorlo di Sicilia och dofter som jag då skulle kunna gilla enligt Sephoras Fragrance Finder är: Dior Addict från Dior, Obsession från Calvin Klein och Must från Cartier.

Kikade lite på Dior Addict, och den innehåller apelsinblom och tonkaböna bland annat och dessa gillar jag, så en nos på denna kan det ju vara värt! :)
EDIT: provnosade på Obsession och Dior Addict, och Obsession vågade jag inte ens prova på huden, Dior Addict var däremot lite bättre. Dock var den väldigt 80-talsstark och torr i doften, men jag kan förstå varför den rekommenderades, den var ändå åt samma håll som Mandorlo di Sicilia

söndag 20 juni 2010

Bella testar - hudvård... L'Oreal Youth Code Rejuvenating Anti-Wrinkle Eye Cream


L'Oreal Youth Code Rejuvenating Anti-Wrinkle Eye Cream
var nog ett av de längsta namnen på en kräm jag sett på länge... hur som helst har jag testat denna ett tag nu (skrev ett inlägg om när jag köpte den för 2 månader sen) och jag har faktiskt inte orkat hålla på hela tiden... körde stenhårt morgon och kväll i en månad åtminstone, och såg inte ett dugg skillnad. Visst, när man precis smörjt på den ljusas mörka partier under ögonen upp då den innehåller en gnutta ljusreflekterande ämnen, men detta tycker jag märks mindre efter en stund. Mot linjer funkar den inte alls, åtminstone inte på kort sikt, den kanske hjälper till att förhindra bildandet av rynkor, men det är ju svårt att testa.

Så, funkar okej för att ljusa upp mörka partier under ögonen, men fyller inte ut linjer något alls.

Bella är nyfiken på - hudvård... The Face Shop







The Face Shop
har jag läst en hel del om på bland annat Makeupalley där många gillar deras rengöringar. The Face Shop är ett asiatiskt företag som säljer produkter i Asien, USA och Australien. Jag har inte kunnat hitta så bra ingredienslistor, men man saluför sina produkter att vara naturliga, och det är ju alltid trevligt (om det stämmer...). Jag är på jakt efter en bra ansiktsrengöring, då det är supersvårt att hitta någon bra! Dock är The Face Shops hemsida lite sådär, man känner att man köper grisen i säcken lite, men då produkterna inte är superdyra kan det ju vara kul att prova. De flesta produkterna finns att hitta på eBay och ligger runt 8-14 dollar för runt 150 ml produkt. Företaget säljer allt möjligt inom hud- och hårvård. Som sagt är hemsidan sådär, och man får rätt lite information om produkterna. Till exempel finns det step one - cleansing och step two - cleansing, men det står inte vidare varför.

Jag blev iaf sugen på Herb Day Cleansing Cream Fruits Mix som ska passa alla hudtyper. Beskrivning från hemsidan:
"This vitamin-rich mix of fruit extracts cleans and clarifies with a sweet scent to tone and nourish skin."'

Även Herb Day Cleansing Foam Acerola lät härlig, som även den ska passa alla hudtyper:

"Rich in vitamin C, this radiance-boosting cleanser clarifies, promotes skin regeneration for smooth, radiant skin."

Fine Foam Facial Cleanser Lavender kanske också kan vara något :)

"Lavender has excellent balancing & healing property, thus is often usedfor the treatment of acne, burn, excema and dermatitis. It is also known to normalize skin imbalance while relieving tension and stress. Great for combination skin."

Bella gillar - make up... Pixiwoo - Kate Moss inspired make-up tutorial











Pixiwoo - Kate Moss inspired make-up tutorial
Jag gillar Sams Kate Moss-inspirerade make up med sotiga ögon. Se videon här: http://www.youtube.com/watch?v=C6GGM5EW3v0 Just på ögonen har hon använt Jemma Kidd's Crushed Jewel Creme Duo i färgen Black Diamond, som är en cremeskugga med tillhörande glitterskugga i en och samma burk. Finns på bl.a. asos.com för £16 och på lookfantastic.com för £12.80.

Vill man använda lite billigare produkter finns alltid e.l.f. :) som har en Duo Eye Shadow Cream i färgen Black Licorice som visserligen enligt många på Makeupalley.com, har en tendens att "creasa" även om man använder den som bas med skugga ovanpå. Kostar iaf bara 18:- eyeslipsface.com så då kanske det inte är hela världen... MAD Minerals har även de cremeskuggor i olika färger, för denna look passar nog Manhunt bäst då den har gråblå undertoner, dessa sitter dessutom förmodligen bättre än e.l.f.-skuggan. Kostar $8.99 på madminerals.org.

Som glitterskimmerskugga funkar MAD Minerals Sultry Silver, och pressas ovanpå den klistriga basen. Finns på madminerals.org från $2 för minsta storleken.

Jemma Kidd Crushed Jewel Creme Duo - lookfantastic.com
http://www.lookfantastic.com/make-up/eyes/eye-shadows/cream-eyeshadows/jemma-kidd-crushed-jewel-creme-duo-black-diamond.html

Jemma Kidd Crushed Jewel Creme Duo - asos.com
http://www.asos.com/Jemma-Kidd-Make-Up-School/Jemma-Kidd-Make-Up-School-Crushed-Creme-Duo/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1016044&cid=5018&Rf-400=12557,12221&sh=0&pge=1&pgesize=20&sort=-1&clr=Lolite

e.l.f. Duo Eye Shadow Cream
http://www.eyeslipsface.co.uk/product~prodID~67.htm

MAD Minerals Indelible Eye Shadow
http://www.madminerals.org/item_969/Indelible-Crease-Proof-Waterproof-Smudge-Proof-Creme-Eye-Shadows.htm

MAD Minerals Sultry Silver
http://www.madminerals.org/item_277/Sultry-Silver.htm

tisdag 15 juni 2010

Bella testar - brun utan sol... Vita Liberata Rich Silken Chocolate Tinted Self Tan + Åhlens Brun utan sol


Vita Liberata Rich Silken Chocolate Tinted Self Tan + Åhlens Brun utan sol
har jag kört en mix av på hela kroppen förutom ansiktet som jag bara haft Vita Liberata på. Huden i mitt ansikte är märklig, för den vänjer sig vid brun utan sol och till slut ger det inte längre något resultat, såvida jag inte kletar på flera gånger om dagen... Riktigt märkligt!


På resten av kroppen har jag använt Åhlens Brun utan sol blandat med en liten klick Vita Liberata RSCTST (!) för att få lite mer färg. Dock har jag märkt att det är oerhört svårt att få bort resterna, något jag aldrig upplevt innan, då jag enbart använt Åhlens BUS. Alltså, då fuskbrännan håller på att gå bort, fadar den oerhört ojämnt och det går heller inte att skrubba bort den med peeling. Så för tillfället har jag brunfläckiga armar, med mycket ljusare partier i armvecken, och det hjälper dessutom inte att lägga på nya lager BUS. Inte snyggt alls... Vet inte om det har med Vita Liberatas starkare pigment att göra eller om jag är torrare i huden än jag varit innan, men hoppas jag kommer på någon bra lösning... :)


Måste dock säga till bådas försvar att man får en supersnygg färg efter första appliceringen, kör på kvällen och på morgonen efter är man så läckert brun, och ser väldigt naturligt solbränd ut! Så det kanske gäller att smörja in sig lite oftare så att brännan inte hinner gå bort...

måndag 14 juni 2010

Bella gillar - hudvård... Guldolja


Guldolja
testade lite NUXE Huile Prodigieuse OR idag på Åhlens. En torrolja med guldskimmer som går in fort i huden och som även kan användas i håret. Den glittrar fint men är ruskigt dyr, runt 400:- för den stora flaskan på 100 ml på specialerbjudande. Den luktar lyxigt söderhavsö, och doften stannar kvar länge, längre än glittret.

Budgetalternativ är Hei Poa Monoi Nacres Or som finns bland annat på eleven.se för 159:- + frakt eller på lookfantastic.com för £7.20 + frakt. Eller så kan man mixa sin egen genom att köpa en torrolja som absorberas lätt av huden (mandelolja brukar vara bra) och mixa i glitter-skimmer-mica från exempelvis http://www.tbktrading.com.

söndag 13 juni 2010

Bella är nyfiken på - hudvård... Steam Cream

Steam Cream
har jag varit nyfiken på ett tag, en kräm som kan användas både i ansikte och på kroppen och finns på Eleven.se för 130:- + frakt samt på Steamcream.eu för £10 + frakt £5.95 för 75 g, vilket är rätt hyfsat för en kräm som är väldigt naturlig, gillar jag :) Steam Cream säljs i burkar med olika design, så man kan välja och vraka :) Jag tyckte nog bäst om Felicity...
Update: Hittade Steam Cream på feelunique.com för £10 inklusive frakt! :)

Bella testar - parfym... Yves Rocher Plaisirs Nature

Yves Rocher Plaisirs Nature
finns i ett gäng olika dofter, och då jag är på jakt efter en sommarparfym gick jag och testade några av dessa. Jag testade Framboise (hallon), Fraise (jordgubb) och Vanille (vanilj).

Precis när man har sprayat på dem är de rätt sliskiga och starka, men efter en stund blir de bättre. Dock tyckte jag att hallondoften var rätt äcklig. Jordgubbsdoften var lite bättre, men rätt intensiv. Vaniljen luktar precis som vaniljsocker!

Min favorit av Plaisirs Nature är nog ändå kokosen, Noix de Coco, som luktar krämigt och härligt somrigt!

Finns i Yves Rocher-affärer, samt i deras internetbutik, dock kunde jag inte se jordgubb, men den kanske bara är slut för tillfället. 20 ml kostar 49:- och 100 ml kostar 99:-.

torsdag 10 juni 2010

Bella gillar - make up... Illamasqua Sheer Lipgloss


Illamasqua Sheer Lipgloss
gillar även läppglans som är mer genomskinliga, men som ändå har en gnutta färg samtidigt. Illmasqua gör även "sheera" lipgloss, färger jag fastnat för är Torture, Soul och Lily-Rose.
Swatches på översta raden till och med den första lila på andra raden är på Intense Lipgloss och från och med den genomskinliga (efter den lila) på andra raden är Sheer Lipgloss. (Bilder från kraseybeauty.com) Som nämnt i inlägget innan kan man köpa dem på Illamasqua.com, kostar £12.50 + £6.50 i frakt.

Bella gillar - make up... Illamasqua Intense Lipgloss

Illamasqua Intense Lipgloss
Önskar jag kunde testa dessa själv, men har ingen aning om var eller om man kan köpa dem i Sverige. De här glossen är så oerhört pigmenterade och verkar inte vara riktigt så kletiga som en del läppglans kan vara. Christine/Temptalia testar så oerhört mycket grejer och är riktigt duktig, så jag lånade lite bilder av henne på två av Illamasquas Intense Lipgloss, färgerna Petulant och Mistress.
Blir väldigt sugen på Mistress, älskar korall :) Lite väl mycket ibland då man kommer hem med läppstift och glans i nästan samma färger som allt annat man har hemma... Går att köpa via Illamasquas hemsida, kostar £12.50 + £6.50 i frakt.

torsdag 3 juni 2010

Bella gillar - make up... Pixiwoo - Natural make-up with sparkly lashes



Pixiwoo - Natural make-up with sparkly lashes
Först tyckte jag den här kändes lite väl 80-tal med blå mascara, men jag gillar den mer och mer :) tror det är för att basen är så fräsch och läcker och läpparna är neutrala.
Jag har kikat efter lite budgetsubstitut för de produkter Sam använt :) Bland annat har jag tittat efter produkter från NYX, de har ett stort sortiment med skoj färger. Deras produkter finns bland annat hos Eleven, Beautyplanet och Nelly - dock alldeles over-priced tyvärr :( På Cherry Culture kostar till exempel Candy Glitter Liner $4 (ca 32:-), Mascara $4 och Round Lipgloss $2 och på de svenska sajterna kostar till exempel Candy Glitter Liner 110:-. Även med frakt och kanske till och med tullavgifter lär priset inte hamna lika högt om man beställer från Cherry Culture...


















kika in på Cherry Culture: http://www.cherryculture.com/


Sam har bland annat använt benefit one hot minute för att få en fräsch glow i ansiktet, den beskrivs som rose-gold, en lite ljusare bronzer. På läpparna använder hon MAC Lipglass i Frankly Fresh från Liberty of London, Limited Edition. Den blå mascaran är också från benefit, BAD gal i blue. Glittret på fransarna är en glittereyeliner från Urban Decay (Heavy Glitter Liner) i färgen Spandex som hon borstat på fransarna. Videon finns här: http://www.youtube.com/user/pixiwoo#p/a/u/2/hVyP2rcOT90

onsdag 2 juni 2010

Bella testar - brun utan sol... Åhlens Brun utan sol


Åhlens Brun utan sol
är fortfarande min favorit-BUS :) Köpte en ny, vet inte om de ändrat formulan, men tuben ser lite annorlunda ut, även om jag har kvar från förra året, och tyckte att den var något mer bronsfärgad på huden direkt än den gamla. Dock luktade den inte riktigt lika gott som den gamla gjorde, även om det är samma basdoft. Den är helt underbar att använda på hela kroppen, även om den på mig ibland inte syns så mycket i ansiktet efter en tids användning. Alltså, det är som om huden i ansiktet vänjer sig och blir immun efter ett tag. :) På benen blir den helt underbar, med lite guldigt skimmer som är alldeles lagom! I ansiktet funkar hittills Vita Liberata Rich Silken Chocolate Self Tan bäst på mig då den ger djup färg, tycker också att dessa funkar att blanda, liten liten klick Vita Liberata och mycket Åhlens BUS för att få en lite djupare ton. Då Åhlens Brun utan sol bara kostar 80-85:- är den bland de billigaste BUS:arna, så testa! Innehåller ingen mineralolja.