torsdag 31 mars 2011

Bella gillar - hår... Samurai Hair/High Ponytail

Samurai Hair/High Ponytail

tycker jag är jättesnyggt! Håret är stramt uppsamlat i en svans högt upp på huvudet, och är sedan strukturerat några centimeter i en hård tofs, för att sedan hänga löst. Ger "killer cheekbones" då en hög tofs ger ett lyft till ansiktet! :) Tycker det är snyggt om man kör en makeup med bra konturer av kindbenen som Diana Vickers (från Englands X Factor) gjort. Här är en länk till Jeremy Scott's AW10-visning med instruktioner för hur man gör.

tisdag 29 mars 2011

Bella tipsar - Perfekt foundation!


Perfekt foundation
som matchar min hudton (NC15) och som täcker relativt mycket samtidigt som huden ser levande och lagom "glowig" får jag genom att blanda lite olika grejer från Everyday Minerals. Jag brukade använda Aussie Perk Me Up som concealer innan,och använde den ibland över hela ansiktet för att få en jämn och fin bas, men det blir lätt lite mycket om man sedan ska lägga en bas ovanpå.

Så nuförtiden brukar jag blanda min egen lilla mix som består av:
ungefär lika mycket Golden Fair i Original Glo som Aussie Perk Me Up
lite Buttered Tan i Original Glo eller någon annan lite djupare färg för att det inte ska bli för blekt och sedan blandar jag ihop allt i en foundationburk, med baksidan av en smal pensel.

Ger perfekt täckning och är lätt att blanda till den färg som passar en själv! :)

Bella gillar - hårvård... H&M Salt Water Spray

H&M Salt Water Spray
är en saltspray som de flesta hårproduktsmärken har en liknande, förutom att H&M:s förmodligen är en av de billigaste på marknaden för 39,50. Bumble & Bumble's Surf Spray är en av de mer kända och kostar runt 300:- tror jag, och finns på en del hårsalonger. Har inte testat denna, men lägger upp innehållslistorna på båda så kan man jämföra dem.
H&M:s saltvattenspray är kanon för att fixa till volym och lite textur och stadga till håret. Jag har ganska mycket hår som är lite flygigt och som ibland känns lite tungt och platt. Sprayar man i lite av denna jämnt över håret, mest i längderna upp mot hårbotten, gärna med huvudet upp och ner så man får ner lite mot rötterna i underhåret, så kan man krama till lite volym. Luktar gott och gör även att frisyren håller lite bättre! Me likes! :)

Innehåll:
Bumble & Bumble Surf Spray
Water, Magnesium Sulfate, Kelp Extract, Algae Extract, Isoceteth 20, Potassium Sorbate, Propylene Glycol, Citric Acid, DMDM Hydantoin, Perfume.

H&M
Salt Water Spray
Water, Alcohol denat., Magnesium Sulfate, VP/VA Copolymer, Sodium Chloride, PVP, Panthenol, PEG-40, Hydrogenated Castor Oil, Perfume, Denatonium Benzoate, Phenoxyethanol.

söndag 27 mars 2011

Bella jämför... Nagelsalvor

Nagelsalvor

Jag har testat två nagelsalvor som är väldigt lika varandra: Lush's Lemony Flutter och Burt's Bees Lemon Butter Cuticle Creme. Båda innehåller bivax och citronolja. Doften är väldigt lik; lite citrusig med bidoft av bivax, men rätt god. Lemony Flutter luktar lite får då den innehåller lanolin, men jag tycker inte att det är en dealbreaker.


Innehåll Burt's Bees Lemon Butter:

Mandelolja, bivax, citronolja, kakaosmör, E-vitamin, candelillavax, solrosolja, rosmarinolja, tokoferol, betakaroten, vegetabilisk olja.


Innehåll Lush Lemony Flutter:

Citroninfusion, sheasmör, bivax, lanolin, sojaolja, ekologisk kallpressad avokadoolja, ekologisk kallpressad linfröolja, mangosmör, extra virgin kokosolja, ricinolja, parfym, ekologisk kallpressad vetegroddsolja, citronolja, lavendelolja, tagetesolja, blå kamomillolja, triethanolamin, stearinsyra, cetylstearylakohol, gardeniaextrakt, citral, geraniol, citronellol, limonen, linalool, metylparaben, propylparaben.


Ser man till innehållslistan så ser Burt's Bees ingredienser naturligare ut, inga konserveringsmedel förutom E-vitamin som är ett naturligt konserveringsmedel. Å andra sidan innehåller Lush's väldigt mycket mer kallpressade oljor som innehåller mer näring än vanliga oljor.


Har man riktigt torra nagelband och tassar tycker jag att Lemony Flutter passar bättre då den är lite tjockare och krämigare, flottigare och funkar bra till hela händerna då den är lätt att smörja in på större partier. Är även bra till torra hälar.


Lemon Butter är bra på nagelband och läppar som är torra, och är perfekt att ta med i väskan eftersom burken är mindre och salvan inte lika kletig och går in i huden fortare.


Båda hjälper väldigt mycket på trasiga nagelband, så testa om du har problem med detta! Hos Lush kan man testa i affär, eller be om en test, Burt's Bees finns inte på så många ställen som jag vet om i Sverige tyvärr, har för mig att NK (Göteborg) har haft deras grejer ibland, annars kan man hitta dem i små prylaffärer ibland. Finns annars att beställa på bl.a. Feelunique för 67:- (£5.10) för 17 g. Lemony Flutter finns på Lush på 10-12 ställen i Sverige samt på svensk och engelsk postorder för 99:- respektive £5.80 (ca 60:-) för 50 g.

torsdag 17 mars 2011

Bella gillar - MAC Surf Baby Collection

MAC Surf Baby Collection
är MAC's kommande sommarkollektion som släpps i USA i slutet av maj och internationellt i juni. Jag gillar produkterna, läppstiftet Hibiscus verkar finfint, och det ska även komma en produkt som heter Tan Tints i färgerna Billionaire Bronze (soft gold) och Guilty Bronze (copper bronze), och det låter som nåt för blekbleka mig :) Bilderna är från Princessebeudy.

torsdag 3 mars 2011

Bella gillar - hudvård & make up... Simply Pure

Simply Pure
är en svensk shoppingsida som erbjuder ekologisk hudvård, hårvård och make up. Här finns märken som nvey-eco, John Masters Organics, Logona, Smashit, med fler. Det skojigaste är att man kan beställa prover av en del av deras produkter, som till exempel teströr med parfym eller foundationprover för mellan 5-20 kr. Kanon! Jag som letar efter en bra foundation som gärna innehåller naturliga grejer kommer nog slänga iväg en beställning på några tester! :) Sidan hittar du här.