fredag 6 maj 2011

Bella testar - Sommarparfymer

Sommarparfymer
Idag testade jag lite olika sommarparfymer, två från Estee Lauder: Bronze Goddess och Bronze Goddess Soleil, Escadas sommarparfym Taj Sunset och så min gamla favorit Mandorlo di Sicilia från Acqua di Parma.

Jag tycker att det funkar helt okej att testa 4 parfymer på en gång, men sen är det maxat :) blir svårt att hålla isär dem om man provar fler.

Estee Lauder Bronze Goddess
Toppnoter: Bergamott, mandarin
Mellannoter: Jasmin, afrikansk apelsinblomma, myrra, karibisk magnolia, tiareblomma
Basnoter: Vetivert, sandelträ, ambra, kokos, karamell/kola
Det ska vara samma formula som förra årets Bronze Goddess, och visst, den luktar sommar! Dock gillar jag lite mer fräscha dofter, på mig doftar den här väldigt torr och pudrig kokos, vilket beror på vetiverten förmodar jag. Efter någon timme eller så har all fruktighet försvunnit. Men man känner ändå att det är en mysig sommardoft, särskilt om man ska utomlands då den känns varm, torr och exotisk!

Estee Lauder Bronze Goddess Soleil
Toppnoter: Lavendel, petitgrain, bergamott, Amalficitron, tangerin
Mellannoter: Jasmin, afrikansk apelsinblomma, neroli, pittosporum (citrus), lilja
Basnoter: Myskmalva (ambrette), trä, mysk, iris
Först tyckte jag att den luktade väldigt gott och fräscht, men efter någon timme luktar den som dålig deodorant (ja, Nivea, jag menar dig!) med lite stickig citrussig doft. Ingen höjdare på mig!

Escada Taj Sunset
Toppnoter: Mango, nektarin, blodapelsin
Mellannoter: Lotus, vattenlilja, hallon, stjärnäpple
Basnoter: Mysk, sandelträ, kokos
För mig flyter Escadas sommardofter ihop rätt mycket då jag tycker att de luktar rätt lika. Ändå gör de dofter som passar finfint för sommaren, med mycket fruktiga toner i! Ganska snäll men fräsch, fruktig och söt! Efter någon timme känner man fortfarande en del frukttoner vilket är bra, på mig luktar det mycket hallon med lite tropisk ton. Värt att notera kan vara att dofter med vattenlilja i brukar lukta snus på mig, men inte denna :)

Acqua di Parma Mandorlo di Sicilia
Toppnoter: Apelsinblom, Frangipani, grön mandel, stjärnanis, bergamott
Mellannoter: Jasmin, kaffe, vit persika
Basnoter: Sandelträ, Bourbonvanilj, cederträ, vit mysk
Jag har lyckats tappa bort min egen Mandorlo tyvärr, ska ta ett riktigt letar-race efter den, annars får det bli nyinköp, för den är verkligen underbar! Den luktar gott från början och luktar fortfarande gott och intensivt efter någon timme vilket är perfekt! På mig luktar den mest vanilj med en touch av stjärnanis. Den påminner mig om doftklistermärken jag hade när jag var liten också :) Helt underbar! Dock är den rätt svår att få tag på, men det kan ju också vara positivt då inte många har den...

2 kommentarer:

  1. Googlar parfymer - och hamnade här!
    Hos en parfymnörd, precis som jag! Me like!
    Har inte provat någon av dessa. Är oftast inte så glad för "sommarparfymer", då de ofta smyger med en aning kokos (blörk!) eller så är de så lätta och somriga. Jag gillar tunga, kraftiga...typ Obscession, JP Gaulter...fast mycket annat oxå.
    Hahaha...jag brukar oxå prova flera på en gång...en halvtimme senare när de doftar som allra, allra bäst - då har jag glömt vilken som var vilken...
    Provade några nya i veckan, och fastnade för Jimmy Choo och Dolce & Gabbana. (The One).
    Skitdyra, men jag fyller snart år... =)

    SvaraRadera
  2. Den sista du beskriver, låter nästan som något för mej...
    Jag hade en absolut favvis, Christobal Balenciaga, som oxå var JÄTTEsvår att få tag i!
    Och nu har dom slutat tillverka den! Så sorgligt så det är knappt sant!!

    Du som verkar så kunnig och duktig på detta, om jag rabblar några av mina favvisar, kanske du kan hitta en gemensam nämnare (vanilj) och tipsa om någon ny jag kan prova??

    Jag gillar bla: Hugo Boss - Deep Red och Orange. Cacharel - Amor Amor, Salvador Dali - Laguna...

    Något tips??

    SvaraRadera