söndag 27 mars 2011

Bella jämför... Nagelsalvor

Nagelsalvor

Jag har testat två nagelsalvor som är väldigt lika varandra: Lush's Lemony Flutter och Burt's Bees Lemon Butter Cuticle Creme. Båda innehåller bivax och citronolja. Doften är väldigt lik; lite citrusig med bidoft av bivax, men rätt god. Lemony Flutter luktar lite får då den innehåller lanolin, men jag tycker inte att det är en dealbreaker.


Innehåll Burt's Bees Lemon Butter:

Mandelolja, bivax, citronolja, kakaosmör, E-vitamin, candelillavax, solrosolja, rosmarinolja, tokoferol, betakaroten, vegetabilisk olja.


Innehåll Lush Lemony Flutter:

Citroninfusion, sheasmör, bivax, lanolin, sojaolja, ekologisk kallpressad avokadoolja, ekologisk kallpressad linfröolja, mangosmör, extra virgin kokosolja, ricinolja, parfym, ekologisk kallpressad vetegroddsolja, citronolja, lavendelolja, tagetesolja, blå kamomillolja, triethanolamin, stearinsyra, cetylstearylakohol, gardeniaextrakt, citral, geraniol, citronellol, limonen, linalool, metylparaben, propylparaben.


Ser man till innehållslistan så ser Burt's Bees ingredienser naturligare ut, inga konserveringsmedel förutom E-vitamin som är ett naturligt konserveringsmedel. Å andra sidan innehåller Lush's väldigt mycket mer kallpressade oljor som innehåller mer näring än vanliga oljor.


Har man riktigt torra nagelband och tassar tycker jag att Lemony Flutter passar bättre då den är lite tjockare och krämigare, flottigare och funkar bra till hela händerna då den är lätt att smörja in på större partier. Är även bra till torra hälar.


Lemon Butter är bra på nagelband och läppar som är torra, och är perfekt att ta med i väskan eftersom burken är mindre och salvan inte lika kletig och går in i huden fortare.


Båda hjälper väldigt mycket på trasiga nagelband, så testa om du har problem med detta! Hos Lush kan man testa i affär, eller be om en test, Burt's Bees finns inte på så många ställen som jag vet om i Sverige tyvärr, har för mig att NK (Göteborg) har haft deras grejer ibland, annars kan man hitta dem i små prylaffärer ibland. Finns annars att beställa på bl.a. Feelunique för 67:- (£5.10) för 17 g. Lemony Flutter finns på Lush på 10-12 ställen i Sverige samt på svensk och engelsk postorder för 99:- respektive £5.80 (ca 60:-) för 50 g.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar